Chievo

Paloschi: ”Jag hoppas jag gör mål mot Milan”

Chievos Alberto Paloschi ställs på lördag mot sin moderklubb AC Milan. Anfallaren hoppas på att göra mål mot sin forna klubb.

Alberto Paloschis väg till en etablerad Serie A-anfallare har varit krånglig. Karriären började dock på absolut bästa vis. Efter att ha kämpat sig igenom Milans ungdomsled fick anfallaren den 10 februari 2008 hoppa in mot Siena. Han byttes in på topp invid sin idol Filippo Inzaghi och direkt slog Clarence Seedorf en långboll över backlinjen. En volleyträff senare så hade Paloschi skrivit in sig i Milans historieböcker. Målet var och är det snabbaste (18 sekunder) i den rödsvarta historien efter inhopp. ”Min debut på San Siro var vacker.”, säger spelaren själv enligt Milannews.

På lördag ställs Paloschi mot sin forna arbetsgivare. Han gör det förmodligen tillsammans med två andra före detta Milan-spelare invid sig. Både Maxi Lopez och Valter Birsa väntas starta. Paloschi hoppas på att göra mål: ”På lördag hoppas jag att vi tar poäng och att jag gör mål. Jag har aldrig lyckats med det.”

Paloschi berättade också om sin beundran för Inzaghi: ”Inzaghi gav mig mängder av tips när jag inte var i fysisk toppform. Jag har hans tröja från Champions League-finalen i Aten inramad i mitt hem.”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar