Milan

Nya brassestjärnan: ”Kaká är min idol”

Milan har åter värvat en brasse. Idag presenterades Lucas Paqueta för den samlade presskåren. 

Milan har en historia med många brasilianare i truppen, men denna upplaga saknar spelare från sambans land. Fram till idag. För idag presenterades Lucas Paqueta officiellt för pressen, och gjorde också sin första träning med resten av truppen.

– Milan är en storklubb med en fin historia. När Milan och Leonardo ringde så var det enormt för mig. Det är ett spännande projekt som presenterades. Jag pratade med min familj och vi bestämde oss snabbt att Milan var rätt för mig, sa Paqueta under presskonferensen.

Kaká har alltid varit min idol och han var en av världens bästa spelare. Jag är bara i början av min resa, men jag hoppas kunna gå i hans fotspår.

Brassen fick också beskriva sig själv och sin spelstil.

– Jag är en teknisk spelare, men jag gillar taktiken också. Jag är i bra fysisk form, men jag jobbar med den biten som krävs i italiensk fotboll – spelet utan boll. Jag trivs bäst på mittfältet, men i Flamengo fick jag en mer framskjuten roll. Jag har även spelat som släpande anfallare. Men jag spelar där tränaren vill ha mig. Jag ska vara redo när jag blir kallad.

Paqueta pratade även om sin tränare och sina lagkamrater.

– Gattuso? Han var en storspelare, jag hade honom i mitt PlayStation-lag! Det är unikt att ha honom som min tränare nu! Higuain har spelat för stora klubbar. Jag har sett honom spela och jag spelar med honom på PlayStation också, så självfallet är det lite speciellt att ha honom bredvid sig på träning. Jag hoppas kunna hjälpa Cutrone och Higuain och alla andra att göra fler mål.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar