Milan

Muntari: ”Man måste lyssna på Totti”

En lång intervju med Sulley Muntari publicerades idag i Corriere dello Sport. Milanmittfältaren hyllar tränare Inzaghi och laget, upprepar sin kärlek till klubben och spär på ordkriget mellan Juventus och Roma. 

På Milans hemsida går det att läsa delar av intervjun med Sulley Muntari som Corriere dello Sport publicerar idag. Ghananen hyllar bland annat tränaren och kärleken till klubben.

”Pippo är en stor tränare, en som motiverar dig, får dig fokuserad, respekterar dig och får dig stimulerad. Han är alltid igång! Bäst av allt är hans sätt att lära ut fotboll, han får dig att förstå vad man ska göra, hur man ska röra sig och när man ska vara var på planen. Under två år saknade vi detta. Jag vill inte säga någonting dåligt om Allegri eller Seedorf, men nu är allting annorlunda. Utöver detta så finns det mycket mer entusiasm och ilska. Den förstnämnda egenskapen har Inzaghi tagit in i laget och ilskan kommer från oss som vill få klubben att återvända till vinnande dagar igen. Milan måste göra det, Milan måste vara högre upp och vara en utmanare i Italien och i Champions League.”

Muntari fortsatte sin hyllning och denna gång till spelartruppen: ”VI saknar ingenting rent tekniskt. Vi har spelarna som när- och hursomhelst kan göra skillnaden. Vi behöver ingen Leo Messi eller Cristiano Ronaldo, allt vi behöver är tron på oss själva.”

Muntaris agent har tidigare uttryckt sin klients kärlek till klubben. Nu är det spelaren själv bekräftar det som tidigare sagts: ”Det är en speciell värld detta. Den bästa jag varit i och klubben som jag vill avsluta min karriär i. Här känner du kärlek och respekt som inte liknar någonting annat. Det är här jag vill vinna Scudetton. Vinna, vinna och vinna!”

Efter matchen mellan Juventus och Roma utvecklade sig ett ordkrig mellan de båda klubbarna. Bland annat hävdade Francesco Totti att Juventus borde spela i en egen liga. Detta håller Muntari, kanske mest känd för sitt spökmål mot Juventus för några år sedan, med om: ”Totti har gjort så mycket att du måste lyssna på Totti. Man ska inte diskutera sådant med honom. Han är fotboll för vad han har gjort och för vad han gör. Spelare som honom, Pirlo, Buffon och Ibrahimovic har alltid rätt.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar