Milan

Montella: ”Vi kan nå topplagens nivå”

Milan förlorade mot Napoli, men tränare Montella var inte bara besviken efter matchen. I stället menade han att det fanns positiva tecken.

Slutresultatet skrevs till 2-1 på San Paolo, efter att Alessio Romagnoli reducerat under matchens slutminuter. Milan har därmed fortsatt långt upp till tabelltoppen, men Vincenzo Montella såg ljuspunkter, skriver gianlucadimarzio.com.
– Det gör ont när du förlorar, men om du analyserar matchen var den positiv. Vi mötte ett lag på en annan nivå och tog oss an matchen bra, men Napoli straffade oss.  Insatsen mot ett lag som Napoli var positiv, och kanske kunde det ha slutat oavgjort, sade Montella.

De rödsvartas tränare tyckte sig se tecken på att truppen är på väg i rätt riktning, och tror att laget kan ta ytterligare kliv under säsongen.
– Laget visade att det har vuxit, vi reagerade bra efter att ha hamnat i 2-0-underläge och det gör mig optimistisk. Vi måste bli bättre i den sista tredjedelen, vi behöver lägga tid och arbete på det. Truppen måste växa för att förstå momenten, som tränare kan du skicka signaler till dem, men mycket hänger på hur spelarna läser signalerna. Vi arbetar för att nå bra resultat, det tar tid. Jag ser en trupp som växer, vi kan nå samma nivå som lagen som är topp 4-5, sade Vincenzo Montella.

 

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar