Milan

Montella om beskedet: ”Anade ingenting – tajmingen är förvånande”

Under måndagen fick Vincenzo Montella beskedet att han inte längre var önskad som ansvarig tränare för Milan och ersätts nu av legendaren Gennaro Gattuso.

I en intervju med Gazzetta dello Sport berättar han om beskedet som tog honom på sängen:
– Jag var lugn och anade ingenting. Ärligt, ingenting. Jag var redo för träningen, och det var en dag som alla andra. Det som förvånade mest var väl tajmingen. Jag tycker det har funnits andra tidpunkter som detta var mer sannolikt att hända. Denna gång så svarade laget på den tekniska delen samt det mentala.

Hur gick det till?
– Mangiarano, vår generalsekreterare, välkomnade mig och sen tog mig till Mirabelli som förklarade hur det låg till. Det var ett beslut som togs under natten, med anledning av tidsskillnaden. Jag tror att detta var ett beslut mer taget av ägarna än av ledningen. Spelarna har gett mig stöd och jag gillar inte att ta avsked, men de var verkligen kärleksfulla. Till och med Montolivo, som varit utanför laget en tid precis som Paletta som tillsammans med några andra knappt spelat. Största misstaget? Höjde förväntningarna för mycket. Min största bedrift? Från jag tog över har jag vunnit 33 av 64 matcher, 50 procent med ligan och cupen inräknat. Sen minns jag ju med glädje vinsten i den italienska supercupen, att vi lyckats återvända till Europa och att vara klara gruppsegrare med en match kvar att spela. Det är resultat som inte gjort på flera år och ska tillägnas alla som bidragit.

– Om jag skulle varit kvar om Kalinic gjort mål? Ja, eller om Calhanoglu skulle hittat rätt på övertid. Men det finns ingen syndabock i detta. Truppen ska försvaras och de har alltid följt mina råd och kommer inte resultaten så är det tränaren som får skulden. Ledning har alltid stått bakom mig. Det finns inga meningsskiljaktigheter med någon, inte heller med Mirabelli det vill jag betona. Jag har gjort ett bra jobb men skulle det sluta såhär, må så vara. Jag har arbetat hårt, med gott samvete. Låt oss prata istället om laget som är på väg någonstans. Det har brustit några gånger, mot Lazio och mot Sampdoria, men det tekniska projektet går vidare. Har vi förlorat mot storlagen är det på grund av andra skäl, inte på grund av att jag har lett laget fel. Det behövs tid att komma upp till deras nivå. Förra året var Juventus 28 poäng före oss, Roma 24 poäng och Napoli 23 poäng.

Om Gattuso:
– Jag har en utmärkt relation med honom och jag önskar honom lycka till med hela mitt hjärta att leda klubben tillbaka till toppen. Hellre att han, som är en vän, gör det än någon annan.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar