Juventus

Milans Qatar-resa försenad – Supercupfinalen i farozonen

På fredag spelas den italienska supercupfinalen i Qatars huvudstad Doha. Juventus reste till Doha under tisdagen men Milans planerade flyg på tisdagen ställdes in. Anledningen var ett tekniskt problem med deras plan, så laget kommer istället flyga till Qatar på onsdagen. Det ställer till det i förberedelserna inför fredagens match, då laget bland annat får mindre tid till anpassning till tidszonen samt att träna i Doha. Milan är märkbart irriterade över förseningen och till den italienska nyhetsbyrån Ansa säger VD:n Adriano Galliani att matchen är i farozonen.

– Vi har drabbats av en kraftig sportslig skada. Juventus är redan varma i kläderna. Imorgon kommer de att träna i 20 grader varmare klimat än de på Milanello, medan vi anländer på kvällen och endast kan göra de nödvändigaste förberedelserna.

Milan uppges ha klargjort för det italienska fotbollsförbundet, att om laget stöter på fler förseningar, kommer man inte att resa till Doha och matchen kommer då inte spelas på fredag som planerat.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar