Milan

Milans ägarbyte och ägare granskas igen

Milans ägare Yonghong Li är åter granskad under lupp. Osäkerheten och ovissheten kring kinesen är fortsatt stor.

I fredags fanns det en deadline på att Yonghong Li skulle betala in ytterligare 10 miljoner euro till Milan. Detta för att klubben behöver ha ett visst eget kapital. Några pengar har dock inte kommit från kinesen, enligt Corriere della Sera, en tidning som granskat Milans ägare djupt. Samma tidning hävdar att Milan getts Li en förlängd deadline fram till den 4 april att få fram de 10 miljonerna. Anledningen till att betalningen dröjer ska vara att Li inte har de 10 miljonerna och inte heller får några bankobligationer.

Yonghong Li lånade cirka 180 miljoner euro från amerikanska hedgefonden Elliot Management för att köpa loss klubben från Silvio Berlusconi. Enligt Reuters ska även Elliot Management stoppat in ytterligare 73 + 50 miljoner euro för att täcka kortsiktiga kostnader. Totalt ska amerikanerna alltså ha investerat över 300 miljoner euro i Milan. Om alla dessa pengar ska betalas tillbaka senast i oktober, eller om det ”bara” är de första 180 miljoner euro varierar från källa till källa. Men en deadline till Elliot finns i oktober.

Som grädde på moset hävdar idag La Gazzetta dello Sport att åklagaren Fabio De Pasquale utreder en eventuell pengatvätt i samband med Milanköpet.

Förvirrat? Ja, ganska. Summa summarum är det väldigt ovisst kring Yonghong Lis (och hans konsortium) förmögenhet och eventuella framtid i Milan. Och vad händer om Li inte får fram pengarna i tid? Då lutar det åt att Elliot Management kliver in som majoritetsägare.

Källa: La Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera, Reuters, ANSA, Football Italia

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar