Milan

Milanägarens uppköp av klubben ifrågasätts

Under senaste tiden har det spekulerats mycket i den nye ägaren Yonghong Lis förmögenheter. Flera nyhetskällor har påstått att Milan kan säljas för ett pris som är lägre än vad klubben köptes för i somras.

I augusti sålde Silvio Berlusconi Milan för 828 miljoner $ till Yonghong Lis grupp. Li behövde sätta in riktiga pengar då Berlusconis sejour slutade med 85 miljoner $ i förlust. Uppköpet från Li sägs inte ha löst Milans ekonomi helt och hållet enligt Forbes som delvis ifrågasätter hela processen. Milan spenderade 200 miljoner $ under sommaren och var en av de klubbarna som spenderade mest i Europa. Dessutom finns det oklarheter kring lånen Li har samt dess höga räntor.

Enligt rapporter från Forbes sägs Li ha vänt till förvaltningsbolaget Elliot Management för att få igenom ett lån på 300 miljoner €. 180 miljoner var tänkt för själva uppköpet av Milan medan resten var för att köpa spelare. Återbetalningen av hela lånet måste ske innan oktober 2018 där räntan för stora delar av lånet sägs vara på 11,5% medan resten sägs ha räntan 7,5%.

Tidigare under månaden har ESPN skrivit att Milan måste betala tillbaka 350 miljoner till Elliot Management. Dessutom har NY Times ifrågasatt om Li verkligen har pengarna för att driva fotbollsklubben. Till sist ifrågasätter Forbes skribent Mike Ozanian om Li kommer fortfarande vara ägare av Milan under nästa säsong och att klubben då troligtvis säljs för en mindre summa än vad den köptes för.

Värt att nämna är att det är svårt att bevisa om Li verkligen har ekonomiska problem eller inte men flertalet medier har under senaste månaden ifrågasatt Milans klubbägares ekonomiska tillgångar vilket fick Forbes att skriva en granskningsartikel.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar