Genoa

Milan letar anfallare i Genua

Milan vill ha in en ny anfallare i januari. I nuläget verkar valet ligga Sampdorias Stefano Okaka och Genoas Alessandro Matri, med Giampaolo Pazzini i motsatt riktning. 

Solo Calcio  har tidigare skrivit om att Adriano Galliani är intresserad av den nyblivne landslagsmannen Stefano Okakas tjänster i januari, och ska ha erbjudit den förre Sampdoriaspelaren Giampaolo Pazzini i utbyte. Gianlica Di Marzio rapporterar nu att affären kan gå i stöpet då Sampdoria och tränaren Sinisa Mihajlovic inte ska vara villiga att bli av med sin anfallare mitt under säsongen, och hoppas att han ska skriva nytt kontrakt med klubben.

Det andra anfallsalternativet hittas i grannklubben Genoa där Milan har fått Genoapresidenten Enrico Preziosis välsignelse att plocka hem utlånade Alessandro Matri i utbyte mot att Pazzini går åt andra hållet. Här ska ha uppstått svårigheter då Pazzini inte vill svika sin gamla klubb Sampdoria, genom att spela för stadsrivalen. Det återstår att se hur Galliani reder ut den här röran.

Okaka har gjort två mål på elva ligamatcher i år, Matri har gjort fem mål på nio.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se