Milan

Milan-legendaren vald till president i hemlandet?

George Weah skördade stora framgångar i den rödsvarta tröjan under 90-talet, innan skorna las på hyllan några år senare. Sedan dess har han arbetat med inrikespolitik i hemlandet Liberia. Igår nådde han den absoluta toppen, Weah valdes till president, enligt alla rapporter.

År 1995 var George Weah den första afrikanska spelaren som fick lyfta Ballon d’Or, priset som världens bästa fotbollsspelare. Framgångarna fortsatte i flera år efter det, innan skorna hamnade på hyllan 2003. Sedan dess har Weah arbetat som politiker i sitt hemland Liberia.

Igår avslutades presidentvalet i landet och visst ser det ut som att den förra storspelaren som har fått flest röster. NÅgon slutgiltig officiell kommuniké har dock inte kommit ännu. Weah väntas därmed efterträda Ellen Johnson Sirleaf som president för landet.

Weah är inte den första Serie A-spelaren som satsar på en karriär inom politiken. Även den gamla försvararen Kakha Kaladze sadlade om och var tills för någon månad sedan premiärminister i Georgien.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar