Milan

Mihajlovic: ”Namnet Milan räcker inte”

Efter att ha vunnit två raka ligamatcher föll ett mållöst Milan mot Genoa. Tränare Sinisa Mihajlovic kritiserade laget hårt efter matchen.

I veckomatchen mot Udinese stod Milan för en fin första halvlek som räckte till seger, trots en betydligt svagare insats efter paus. Mot Genoa hamnade Milan tidigt i underläge och fick dessutom Alessio Romagnoli utvisad redan innan paus. Trots utvisningen kunde Milan skapa flera lägen i andra halvlek, men Gianluca Di Marzio rapporterar att Milantränaren inte alls var nöjd med sina spelare efter matchen.
– Det är inte okej att bara spela en halvlek varje match. Genoa genomförde matchen på det sättet de ville, men vi saknade elakhet. I den andra halvleken reagerade vi och skapade tre-fyra lägen, men klarade inte av att göra mål. I den här typen av matcher räcker det inte att ha tekniskt kunnande och kallas Milan – du behöver vara elak. Vi måste lära oss det snarast, sade Mihajlovic.

Nästa söndag väntar en ännu tuffare match, på pappret i alla fall, för Milans del. De rödsvarta tar emot Napoli hemma på San Siro. Maurizio Sarris lag besegrade Juventus i helgen och Sinisa Mihajlovic räknar med en svår utmaning, inte minst för försvaret.
– Vi ser fram emot nästa match. Napoli är ett bra lag med många anfallare och offensiva alternativ. De är kanske den värsta motståndaren för oss eftersom vi alltid släpper in mål – men kanske kan vi undvika det på söndag, sade Milantränaren.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar