Inter

Materazzi: ”Ett derby ljuger aldrig”

Rösterna om det stundande Milanoderbyt är många. Entusiasmen och intresset är gigantiskt från båda läger. Diskussioner om startuppställningar, retoriska frågor och utpekande av nyckelfaktorer har prytt de italienska tidningarna under hela den gångna veckan. En person som dock är trött på alla spekulationer är den tidigare Interspelaren Marco Materazzi. Han ser sig nämligen ha svaret på alla frågor som journalisterna debatterar.

”Inters största motståndare har hittills varit de själva. De har kämpat för att döda matcherna de initialt styrt och kontrollerat. Samtidigt har de även hamnat i tidiga underlägen och lyckats vända på skutan, vilket visar på stor karaktär. Jag är säker på att Luciano Spalletti kommer att beordra en aggressiv och hög press, vilket Milan haft svårt för tidigare under säsongen. Med tanke på deras slarviga försvars- och passningsspel kommer spelare som Radja Nainggolan, Mauro Icardi och Ivan Perisic att ge dem stora bekymmer. Det kommer att vara en av matchens mest avgörande nycklar.” 

Just Perisic vill Materazzi lyfta lite extra, och betonar att kroaten kan bli en av de stora nyckelspelarna.

”Om jag vore tränare skulle jag alltid spela Perisic. Om han får möjligthet att gå i djupled är han näst intill dödlig. Han passar även in bra i Inters lag som har en bra blandning av olika spelartyper. Det finns både långa starka spelare och de som distribuerar bollarna till dem. Perisic fungerar som ett kit däremellan.” 

När den forne mittbacksgiganten istället vänder blicken mot den rödsvarta delen av staden ser han ett lag med något sämre förutsättningar, men med en tränare som han har stor respekt för.

”Spaletti har ett mycket enklare jobb än Rino Gattuso. När han under matcherna vänder sig bakåt och tittar på sin bänk hittar han betydligt mer kvalitet än Gattuso. Rino har mycket mindre att jobba med, och behöver således vara mer skapande och kreativ. Hittills har han dock gjort det bra med tillräckligt få misstag. Han kan givetvis inte utföra mirakel, men han förstår fotboll, det är en sak som är säker. Han har varit en del av Milans dna i över 20 år. Och viktigast av allt; han har aldrig gjort en dålig prestation i ett derby. Han vet att du alltid måste ge 100% i de matcherna, vilket är någonting han aldrig tummar på. När du möter en så stor rival gäller det att visa inställning. Ett derby ljuger aldrig.”

Diskussionerna inför matchstart har vidare kretsat mycket kring de båda lagens argentinska anfallare. För Materazzi råder det dock inte någon tvekan vem som är bäst.

”Gonzalo Higuain är helt klart en av de mest kompletta anfallarna i Serie A för tillfället. Men, han han tenderar att göra väldigt lite skillnad i de stora matcherna. Sådant funkar inte i ett Milanoderby. Mauro Icardi däremot har tidigare visat att han håller även i de stora matcherna. Han är oerhört farlig i boxen.” 

Gällande vem av anfallarna som kommer att bli avgörande för söndagens match, väljer dock Materazzi något oväntat att flytta fokus till Milans unge italienare.

”Det som är fantastiskt med Patrick Cutrone är att varje mål han gjort kommit ur att han själv sökt upp målchansen. Han är överlägset den hungrigaste anfallaren i Serie A.”

Källa: La Gazzetta dello Sport

Philip Engsfelt
philip@solocalcio.se

Relaterade artiklar