Milan

Maldini om Milan, titeln och sorgen efter Astori

Milans tabelläge, Napolis kamp mot Juventus i toppen och tankarna efter Astoris död – högaktuella och känslofyllda ämnen kom på tal när Maldini intervjuades.

”Ge inte upp Napoli”, och ett intressant slagläge för Milan, det var två av Paolo Maldinis budskap när han kommenterade läget i Serie A, skriver gianlucadimarzio.com. Han manade också Napoli till att utnyttja de få chanser som Juventus ger ifrån sig, om de förstnämnda vill ha en chans i scudettojakten.
– Efter en riktigt svår start är Milan det lag som är i bäst form av de som slåss om fjärdeplatsen. Därför tycker jag att de har rätt att tro på det, och du måste tro för att nå vissa resultat. De måste kämpa ända till slutet, konsekvent, eftersom möjligheterna finns där då de möter konkurrenterna. Scudetton? Napoli får inte ge upp, och de måste tro eftersom saker händer, och det måste de vara redo att utnyttja. Juventus ger inte många chanser, men om de gör det måste Napoli vara bra på att utnyttja dem, sade Maldini.

Den före detta Milankaptenen delade också med sig av sina känslor och tankar kring Davide Astoris tragiska bortgång.
– Jag upplever en oändlig sorg inför berättelsen om en kille som alla älskade, och för sättet den här tragedin utspelade sig. Jag måste tacka president Malago som förde alla samman, och lyssnade på alla och på de många lagkamraterna som inte ville spela. Det har varit en vecka av reflektioner, vi hoppas att det kan tjäna oss väl, och att Davides minne förblir levande för alltid och att tankarna går till hans flickvän och hans familj, sade Maldini.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar