Mercato

Maldinis och Leonardos presskonferens: ”Supportrarna älskar mig”

Milan höll idag en presskonferens där man presenterade Paolo Maldini. Under presskonferensen fick Maldini en hel del frågor om projektet, men även Leonardo fick svara på frågor angående mercaton.

Paolo Maldini presenterades idag på Casa Milan där han under presskonferensen fick svara på frågor om sin nya roll och Milans nya projekt.

– Leonardo är en bidragande orsak till min återkomst. Jag kommer att ta hand om A-laget, ungdomssidan, transfermarknaden, relationen till tränarna och allt som Leonardo gör, det gör jag tillsammans med honom, säger Maldini på presskonferensen och fortsätter…

– Inom fotboll är det en ständig utveckling, som bör studeras och analyseras. Men om man jämför med 2009 (året då Maldini slutade) har jag inte märkt av några stora skillnader från en teknisk synvinkel.

– Ägarskapet måste vara bra, och det kommer det att vara. Vi måste vara noggranna med FFP-reglerna och därav inga dyra köp. Ägarna är seriösa och vill satsa på klubben långsiktigt. Nu har vi två raka sjätteplaceringar och vi vill försöka är förbättra laget.

Under presskonferensen fick Maldini frågan om hans relation till supportrarna, där de syftar på spelarens avskedsmatch i Milantröjan. Han visade nämligen upp långfingret till curvan efter att de vecklat ut en banderoll med Baresis namn och buat ut honom.

– Min relation till supportrarna är fantastisk. De älskar mig och de har alltid visat det. Vad som hände på min avskedsmatch stannar där och berör mig inte.

Utöver det fick Maldini en del frågor om dagens Milan, med Gennaro Gattuso och den unga truppen.

– Caldara och Romagnoli är bland de mest talangfulla försvararna i världen. Higuain är en fantastisk spelare och jag kollade på Cutrone förra säsongen, han har en vilja utan dess like, säger Maldini.

– Gattuso? Han är aldrig lugn, säger Maldini och skrattar.
Vårt jobb är att lugna honom. Han är en fotbollspelare som är otroligt viktig för de yngre.

– Donnarumma? Alla sagor är olika. Han hade otroligt mycket press på sig men hanterade det väl. Tanken är väl att jag ska hjälpa till i sådana komplicerade situationer, avslutar Maldini.


Även Milans sportchef Leonardo fick en del frågor om mercaton där han visade sig vara väldigt öppen med sina svar.

– Vi måste anpassa oss efter FFP-reglerna, vi vill ha en till toppspelare, men det är inte säkert att vi lyckas. Övergången med Juventus har hjälpt oss mycket, men vi kan inte värka utanför FFPs ramar, säger Leonardo.

– Milinkovic-Savic är en dröm för många lag, men att vi ska drömma om en spelare för det priset är inte rimligt. Idag är det ogenomförbart.

– Kalinic till Atletico? Ja, det är nästan klart, bekräftar Leonardo.

– Suso? Han är väldigt viktig för oss. Idag har vi inga förfrågningar på honom och han kommer att stanna här. Rabiot? Inga förhandlingar pågår, han är en fantastisk spelare, men som sagt det har inte funnits någon kontakt mellan oss, avslutar Leonardo.

 

David Vukovic
david.v@solocalcio.se

Relaterade artiklar