Inter

Lippi hyllar Mancini och tröstar Mazzarri

Marcello Lippi hyllar Inters nye tränare Roberto Mancini, samtidigt som han skänker några tröstande ord till dennes föregångare, Walter Mazzarri.

Det går att dra paralleller mellan Lippi, som 2008 återvände som förbundskapten för det italienska landslaget efter VM-guldet 2002, och Mancini som nu gör comeback i Inter, klubben som han tidigare har vunnit tre scudetti med. 66-åringen ser däremot skillnader mellan hans erfarenheter och den förre Manchester City-tränarens.

”Du kan inte komma tillbaka efter att ha vunnit VM,” sa Lippi till Gazzetta dello Sport.

”För Mancini är situationen annorlunda. Allt har förändrats i Inter sedan han lämnade, och han själv är en garanti.

”Tränare, likt spelare, har ett varumärke, och Mancini har alla kännetecken för en stor tränare därför att han har vunnit överallt.”

Lippi fick även svara på frågor om Mazzarri som för första gången i sin karriär fick sparken förra veckan.

”Som 66-åring kan jag säga till honom att han inte borde oroa sig över att ha fått sparken för första gången, därför att ibland kan det vara nödvändigt för en tränare så att han kan tänka, studera och resa.

”Detta kommer från någon som har blivit sparkad tre gånger – av Cesena, Siena och Inter,” förklarade Lippi som även passade på att ge sin syn på helgens Derby della Madonnina mellan Inter och Milan.

”De är två helt olika lag, båda ofullständiga. Inter är yngre, med möjligheten att bygga någonting. Milan är ett mer erfaret lag med en tränare i Inzaghi som är full av entusiasm och känner till klubbdynamiken.

”Det kommer att bli ett öppet och jämnt derby, men både Inter och Milan ser ut att vara långt ifrån tredjeplatsen,” avslutade han.

Herman Stålheden
herman@solocalcio.se