Juventus

Lång intervju med Buffon om Donnarumma, Bonucci och framtiden

En lång intervju med Italiens och Juventus målvaktslegendar Gianluigi Buffon är idag publicerad av La Gazzetta dello Sport. Bland annat pratar målvakten om Gianluigi Donnarumma, om gamla kollegan Leonardo Bonuccis val och om sin egen framtid. 

Gianluigi Donnarumma ses av många som namnen Gianluigi Buffons efterträdare. De senaste veckorna har det stormat rejält kring stortalangen, som kritiserades på San Siro av Milans egna curva. Buffon får frågor om Donnarummas situation.

– Jag kan inte ge några råd till Gigio, för jag är inte i hans skor. Jag vet inte vilken känslomässig koppling han har till Milan. Det finns några saker jag kan säga, som jag redan sagt till honom tidigare. Det viktiga är dock vad hans själ ger för signaler. Men… Juventus är aldrig fel, avslutar Buffon med ett skratt.

Förra sommarens stora affär var Leonardo Bonuccis flytt från svartvitt till rödsvart. En flytt som inte gillades av Buffon.

– Jag älskar Leo, han är som min bror. Jag älskar honom även om han flyttat. Han har vettiga värderingar och det är en styrka hos honom. Juventusmiljön var perfekt för honom, så jag är ledsen att han lämnade i vad som såg ut att vara en impulsiv handling av en man som fått sin stolthet sårad.

Bonucci ska dock ha sagt åt målvakten att det inte var något spontant.

– Vi pratar då och då, och han har sagt att det inte var en impulsiv handling. Han säger att det var ett väl genomtänkt beslut. Leo behöver utmaningar och han var tvungen att hålla gnistan levande, genom denna modiga och impopulära flytten. Jag respekterar det, men jag är besviken. Jag tror han är ledsen också.

På frågorna om sin egen framtid var Buffon inte solklar i sina svar. Målvakten har tidigare flaggat för att detta är sista säsongen, men nu öppnade han upp för att det kan bli mer.

– Ingen fotbollsspelare vill sluta. Jag är nöjd för jag har nått en brytpunkt i mitt liv där jag och min fru är lugna. Att kunna möta framtiden med detta inre lugn är det viktigaste. Slutligen måste du förstå vilken roll som du gör mest nytta i, jag vill inte bli en börda för klubben, en klubb där alla har stöttat mig och som jag älskar. Om jag spelar vidare? Låt mig säga såhär, om vi vinner Champions League med Juventus vill jag vinna klubblags-VM också…

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar