Milan

Kalinic: ”Gattuso är galen – på ett bra sätt”

Det blev ingen succé i Milan för Kalinic, och numera håller han till i Spanien. Någon bitterhet verkar han dock inte känna – och han hyllar Gattuso.

Gianlucadimarzio.com rapporterar att flytten från Milan till Atletico Madrid verkar ha varit en lyckad sådan för Nikola Kalinic. Tiden i Milano utvecklades till en tung period för anfallaren, men han hade även en del gott att säga om de rödsvarta.
– Det var svårt för mig i Milan. Jag kunde inte vara med laget under försäsongen, och jag tränade själv på Spalato i väntan på övergången. Jag anlände under säsongen, innan jag hade en massa fysiska problem. Milan är en storklubb som är van vid att slåss om titlar och vinna dem, de vill ha resultat snabbt. Vi var elva nya spelare, det tar tid att bygga upp något. Jag önskar Milan all lycka, de förtjänar att slåss om Champions league. Gattuso? Han är fantastisk, vid sidan av planen skämtar och skrattar han mycket, och du vill vara med honom. Men när du tränar, eller under matcher… Han ger allt, och vill att du gör detsamma. Han sätter press på dig. Han är galen, på ett bra sätt, en fin person. Jag tror att Milan kommer göra mycket bra under hans ledning, sade Kalinic.

Innan kroaten flyttade till Milan spelade han i Fiorentina. Det kunde dock ha blivit Kina i stället för Milano, men det var inte vad Kalinic önskade.
– Medan jag var i Florens kom ett väldigt bra bud från Kina, det innehöll mycket pengar, det är sant. Jag spelar fotboll för att jag älskar sporten dock, inte bara för pengarna. Om jag hade flyttat hade min karriär nästan varit över, jag har bestämt mig för att fortsätta att spela på den högsta nivån. Jag hade inte varit lycklig i Kina, min familj hade inte haft det bra där, sade Kalinic.

Sommarens VM var på många sätt en stor framgång för Kroatien, men för Kalinic tog det abrupt slut då han skickades hem. Ämnet kom på tal under intervjun.
– Vad som hände under VM? Folk har pratat mycket om det, det hör till det förflutna. Vad som hände är en lång historia. Jag vill återvända till landslaget, jag är tillgänglig, det är svårt att förklara, sade anfallaren.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar