Mercato

Ingen Ibra – då spanar Milan mot veteranen

Zlatan Ibrahimovic kommer inte att återvända till Milan, vilket gör att de rödsvarta är på jakt efter en annan anfallare. Ett alternativ finns i Sampdoria.

Det har under en tid rapporterats att Zlatan Ibrahimovic är på väg tillbaka till Milano. De ryktena har dock Milans sportchef, Leonardo, tagit död på. Ambitionen att värva en etablerad anfallare i januari finns kvar däremot, och överst på önskelistan står – enligt Football Italia – Sampdorias Fabio Quagliarella. Klubben ska redan ha haft kontakt med 35-åringens agent, Beppe Bozzo, och Milan sägs se anfallaren som ett säkert kort som kan hjälpa till i täta matcher. En annan faktor som talar för italienaren ska vara att han kan tänka sig att vara nummer tre i ordningen, efter Gonzalo Higuain och Patrick Cutrone.

De rödsvarta har som mål att knyta till sig Quagliarella på ett sexmånaderslån, med möjlighet att förlänga med ytterligare en säsong. Sampdoria å sin sida sägs vara öppna för en affär, då det skulle ge Gregoire Defrel och Dawid Kownacki mer utrymme.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar