Milan

Gennaro Gattuso: ”Vi behöver supportrarna”

Det blev ingen succépremiär för Gattuso som tränare i Milan. I stället blev det ett chockartat poängtapp, och nu ber han publiken om hjälp.

Inter har högst publiksnitt i Serie A, men Milan är inte så långt efter lokalrivalen. Det tror Gennaro Gattuso kan bli en viktig faktor om de rödsvarta ska kunna klättra i tabellen, skriver gianlucadimarzio.com.
– Varje söndag är det 55 000 supportrar där. Jag hoppas att deras entusiasm fortsätter. Stora spelare anlände och alla förväntar sig bättre resultat, men vi behöver supportrarna. Jag hoppas att de förstår situationen vi befinner oss i, och hjälper oss. Det här är inte några klichéer, jag tror verkligen det, sade Gattuso.

Di Marzio rapporterar också att Milanolagets nyutnämnde tränare var rejält missnöjd när han intervjuades dagen efter matchen.
– Jag sov inte i går. Det finns så mycket bitterhet, med vetskapen att vi inte gjorde en bra match. Vi hjälpte varandra, vi slet tillsammans, men vi kan bättre. Jag gillade glöden, och jag är glad att Kalinic och Bonaventura gjorde mål, och även Kessié spelade bra. Vi behöver alla nu, även de som inte spelar, och vi måste förbättra oss. Ibland kan fysisk styrka hjälpa dig att göra otänkbara saker. Det var ingen slump att vi spelade i en bra rytm i en timme, sen tappade vi i nivå och det är något vi måste förbättra, eftersom vi tappade för många bollar. Jag gav nog en negativ signal, för när jag bytte in Zapata antog laget att vi bara skulle försvara. Men jag gjorde det för att försvara bra, eftersom vi var i ledning och med en spelare mindre på planen, förklarade Gattuso.

Besvikelsen till trots så tyckte sig tränaren se positiva signaler på träningen dagen efter den sena kallduschen mot Benevento.
– Jag såg arga ansikten, alla deltog, även de som spelade i går (i förrgår, reds anm). Jag förväntade mig inte så mycket vilja i den här gruppen. Det är inte tillräckligt, men det är vi som måste ta oss ur den här situationen, jag har positiva känslor, sade Gennaro Gattuso.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar