Milan

Gattusos recept: ”Passion och kärlek”

Med Montella borta tar Gattuso över på Milans bänk. Han är ordentligt taggad inför söndagens debut, och har en plan för hur Milan ska lyfta.

Gianlucadimarzio.com rapporterar att Gennaro Gattuso gjort sin första presskonferens som a-lagstränare i Milan. Han berättade dels om sina känslor, men också hur laget ska kunna vända den negativa trenden.
– Jag känner samma känslor som när jag spelade, när jag går igenom Milanellos portar är det paradiset. Jag många alternativ vad gäller planer och byggnader, klubben har inga problem. Vi behöver bara passion och kärlek till jobbet, det finns mycket adrenalin och för mig fortsätter drömmen. Det är en glädje att vara tränare här. Det här laget kan ge mer – vi måste bli ett lag, gå ut på planen som ett lag och veta hur vi ska plågas, sade Gattuso.

De rödsvartas nye tränare kommenterade också klubbens tunga läge i Serie A, och delade med sig av sina tankar om helgens match mot Benevento.
– Jag tittar inte på tabellen i dag, jag måste se på matchen mot Benevento som om det var en VM-final, och tänka att när vi vunnit den matchen så har vi Champions league inom räckhåll. En trebackslinje? Ja, vad gäller de tre på topp får vi se. Vi har speciella tillgångar, vi får se match för match, sade Gattuso.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar