Milan

Gattuso:”Laget spelade utan själ”

Efter Milans förlust på lördagskvällen så var det kritiska röster från tränaren Gennaro Gattuso och sportchefen Massimiliano Mirabelli.

Först så måste vi be om ursäkt till fansen för den här förlusten, med all respekt till Benevento. Milan skulle ha inte ha förlorat den här matchen, det var trötthet och dålig koncentration sa Massimiliano Mirabelli till Mediaset Premium efter matchen.

-Vi skäms över prestationen, men vi kan inte låta oss bli alldeles för upprörda. När du byter så många spelare inför en säsong så kan saker ta tid. Vi vet att det tar dig att bygga ett helt nytt lag och det är inte självklart att man uppnår sina mål direkt. Vi har en klar plan och idé vad vi ska göra under mercaton.

Tränaren Gennaro Gattuso gick väldigt hårt åt sig lag och totalsågade prestationen från sina spelare. Det är inte svårt att vi kommer att förlora när laget spelar utan själ sa Gattuso till Mediaset Premium efter matchen.

-Jag har det yttersta ansvaret för kvällens match men när vi sätter oss ner sen och analyserar matchen så kommer spelarna inte kunna gömma sig. När du spelar mot ett lag som Benevento som faktiskt spelar bra fotboll även fast de är sist i tabellen så måste man möta dem med beslutsamhet, vilja och själ.

-Det spelar ingen roll om vi spelar med två, tre eller fyra anfallare eftersom vi saknar den psykologiska styrkan och beslutsamheten till att göra något. Rent ut sagt så kittlar vi våra motståndare vi skadar inte motståndarna. Vi måste be om ursäkt till fansen för det är en väldigt prestigefull och vacker tröja att bära.

-Det ser ut som att vi inte är ett lag och det orar mig mest. Jag känner mig sviken efter den här matchen. Benevento spelar bra just nu, jag varnade mina spelare inför den här matchen att Benevento är farliga. Därför kan de inte sitta och vara ledsna nu för de skulle ha tänkt på det här tidigare.

Källa:Football-italia

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar