Milan

Gattuso: ”Sen jag kom har jag sett hur folk lidit”

Seger med 2-0 mot Roma – Gennaro Gattuso var nöjd med sitt Milan efter bortavinsten men tonar ned lagets prestation.

På presskonferensen efter matchen uttryckte Milan-tränaren sina känslor:

– I första halvlek krossade de oss, framförallt taktiskt då de inte behövde springa nånting när vi hade bollen. Matchen förändrades sen men taktiskt satte de oss på prov. När du spelar med två anfallare så är det risk för att det blir lite platt och matchen blev lite så.

Om kontringarna:

– Det som gör mig mest nöjd är att laget inte sjunker ihop efter en smäll, utan nu är vi ett kompakt lag som utnyttjar djupledsspelet på ett bra sätt och gör bra överflyttningar. Tekniskt sett visste jag att det fanns kvaliteter, nu är jag glad att laget gör det de ska.

Om de saker han arbetet mest med kring laget:

– Sedan jag kom har jag sett folk som lidit. Saker hade gjorts annorlunda tidigare. Den första månaden var tuff men grabbarna la ned sitt allt i det vi gjorde och trodde på allt som jag föreslog. Det är normalt att det fanns en oro för mina tidigare resultat som tränare. Jag är glad över lagets snittålder på 23-24 år och att det finns stora marginaler för förbättring. Vi får inte glömma vad som har gjorts och påminna sig om det i svårare tider.

– Jag tyckte inte Roma var illa ute under matchens gång. Nu blev det 2-0 och vi kommer ifrån en bra tid då vi inte har förlorat på tolv matcher. Roma är ett väldigt starkt lag och vi gjorde det bra som hela matchen hade kontroll men jag tycker inte Roma var riktigt illa ute.

Källa: MilanNews.it

 

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar