Coppa Italia

Gattuso om cupfinalen: ”Som en VM-final”

Milan och Juventus gör upp om cuptiteln i Italien. En tuff match för de rödsvarta – enligt Bonucci och Gattuso – men de har idéer om hur Juventus ska besegras. 

Inför morgondagens final representerade Leonardo Bonucci och Gennaro Gattuso de rödsvarta på dagens presskonferens, skriver Milan på sin officiella hemsida. Lagkaptenen pekade ut matchen som en mycket speciell sådan.
– Jag hoppas att vi gör en stor match och att vi får ta med oss titeln hem. Jag är taggad inför den här finalen, eftersom vi kommer att möta det bästa laget i Italien. För att besegra dem måste vi vara täta och framför allt kliniska framåt, vi måste se till att våra chanser räknas. Vi måste spela en perfekt match för att få med pokalen hem. Det skulle vara mycket viktigt för AC Milan. Jag är trygg, och jag är säker på att vi kommer ge allt vi har, sade Leonardo Bonucci.

Mittbacken diskuterade också matchens betydelse för klubben.
– Att spela en final är alltid speciellt. AC Milan förtjänar att spela den här typen av matcher, på grund av dess historia, dess ledning och dess supportrar. Jag är väldigt säker på mitt lag, jag vet att vi kommer göra en bra match, sade Bonucci.

Milantränaren Gennaro Gattuso beskrev Coppa Italia-finalen som ”lika viktig som en VM-final”, och passade också på att jämföra förberedelserna som tränare med de som spelare.
– Att förbereda en final som tränare är väldigt annorlunda. När jag var spelare brukade jag göra konstiga saker, jag var väldigt vidskeplig och jag försökte göra saker för mig själv. Det är en helt annan värld som tränare. Du tittar på video efter video och du analyserar dina motståndare, du går och lägger dig och tänker: ”Jag har hela livet på mig att sova”, och sen går du tillbaka och tittar på fler videor. Jag känner mycket press, på grund av våra miljontals supportrar, på grund av mina spelare och alla de människor nära mig som älskar mig och önskar mig väl. Det är den viktigaste matchen i min tränarkarriär, låt oss hoppas att allt går väl i morgon, sade Gattuso.

Han passade också på att prata om hur Milan ska lyckas besegra Juventus.
– För att slå Juventus måste vi vara väldigt fokuserade, och känna till våra motståndares karaktärsdrag. Douglas Costa och Juan Cuadrado dribblar väldigt ofta, och ger sitt lag numerära överlägen. Vi måste dubbelmarkera dem i sådana situationer. Vi måste spela med rätt inställning. Psyket har kapacitet att göra otroliga saker, och jag hoppas att vi kan göra det mot Juventus i morgon. Det är det enda sättet vi kan besegra dem på, sade ”Rino”.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar