Milan

Gattuso: ”Jag hoppas att jag får sova i natt”

I morgon gör Gennaro Gattuso som första match som tränare i Milan. En viss nervositet tycks finnas, men också idéer om hur laget ska lyfta.

Tidigare i veckan fick Vincenzo Montella sparken, och Gennaro Gattuso tog över. Gianlucadimarzio.com rapporterar att den före detta mittfältaren vill se vissa av karaktärsdragen från hans tid som spelare i sitt lag.
– De första träningarna? Jag måste tacka laget. Med tanke på alla saker jag föreslagit visade de stor vilja, och jag är glad för det. Vi kunde ha gjort mer, men Rom byggdes inte på en dag. Det är ingen hemlighet att jag gillar hög intensitet, att hjälpa varandra och täcka stora ytor på planen. Vi provade något nytt, men tremannaförsvaret stannade – mitt lag måste både försvara och anfalla, sade Gattuso.

Benevento står för motståndet i morgon, även de med en relativt nyutnämnd tränare. Roberto De Zerbi har, enligt Gattuso, fått fart på nykomlingen, och de rödsvartas tränare verkar vara en aning nervös.
– I Benevento blir det ett krig. Sen De Zerbi kom till laget gör de bra ifrån sig, de har förändrats och är mer offensiva, de skapar fler farliga lägen. Vi måste anta att det är en Champions league-final och vi har inte råd att göra misstag. Jag hoppas att jag får sova i natt. Om Milan kommer bli mer italienskt? Mitt lag kommer att bestå av de som känner sig bra och jobbar hårdast, sade Gattuso.

 

 

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar