Juventus

Gattuso: ”Higuain måste bestämma sig”

Gonzalo Higuain sägs vilja flytta från Milan. Om detta fick Gennaro Gattuso mängder med frågor idag. 

Imorgon möter Milan Juventus i den italienska supercupen (som ironiskt nog spelas i Saudiarabien…). Men det är inte enbart matchen som står i fokus, utan bägge klubbarna kan istället vara involverade i en storaffär. Det är nämligen Gonzalo Higuain som sägs vilja lämna Italien för att istället gå till Maurizio Sarris Chelsea. I nuläget är det fortsatt Juventus som äger argentinaren, eftersom han är på lån i Milan.

Om en eventuell transfer fick Gennaro Gattuso idag mängder av frågor.

– Just nu måste jag upprepa mig: det finns många rykten, men Higuain tränar på bra. Han trivs med alla och är tillgänglig. Vi får se om han spelar eller inte. Han måste bestämma sig och få en lösning på detta. Han tränar professionellt, men vi får se.

Bilder från träning har visat en skrattande Higuain som också passade på att glidtackla just Gattuso.

– Om han får spela så beror det på att han är i bra form och väldigt avslappnad. Antingen är han en bra skådespelare, eller så trivs han bra eftersom han snackar och skojar med alla.

Gattuso har en teori om Higuains misslyckade säsong.

– Efter den missade straffen och det röda kortet mot Juventus så hände något mentalt. Vi får se imorgon. Det är inte lätt för mig som tränare att ändra en spelares tankar. Men, jag vill upprepa mig igen: Higuain har aldrig sagt att han vill lämna, så det får jag fortsatt vänta på.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar