Coppa Italia

Gattuso efter avancemanget: ”Är ingen stor tränare”

Det behövdes straffsparksläggning för att skilja Milan och Lazio åt i returmötet av Coppa Italias semifinal. De rödsvarta drog det lägsta strået och kommer möta Juventus i finalen i maj.

Efter matchen intervjuades Milans tränare Gennaro Gattuso av Rai Sport:

Om matchen:
– Lazio är ett lag som på hemmaplan gjort fyra-fem mål på alla och är ett av de lagen som har gjort mest mål av alla i Europa. De är väldigt starka, tekniskt och fysiskt. Vi gjorde det väldigt bra och Immobile hittade aldrig ytan i djupled. Vi arbetade bra som ett lag för att vi visste att det skulle bli tufft. Vi höll ihop det bra matchen igenom och gjorde såsom vi hade förberett oss på.

Om Kalinic miss:
– Jag har tänkt på att jag är tvungen att jobba mentalt med spelarna. Alla kan missa, alla som har spelat fotboll vet om det. Jag tänkte att vi hade förlorat en spelare men som tur är så gick vi vidare. Han har bitit ihop, har haft fysiska problem men var tillgänglig för spel. Han har god teknik men det var synd att han inte hittade målet. Han är en mästare dock, vi kommer behålla honom.

Om försvaret:
– Vi arbetar med olika koncept. Ingen pratar om det men vi spelar alltid med täckning och då hittar ingen in i djupled. All cred till spelarena som tror på det vi gör. Vi måste köra hela vägen in och sen är det semester. Mitt kontrakt är det minsta problemet utan vi måste fortsätta utveckla dessa unga spelare. Vi vill återvända till att vara det lag som fansen tar till sig, och vi håller på att lyckas.

Om sin framtid:
– Jag är ingen stor tränare, jag har gjort min gavetta och har fortfarande mycket att lära. Det har pratats för mycket om det de senaste dagarna och det verkar som att jag har blivit en tränarguru. Jag är ingenting! Jag saknar fortfarande många strängar på min lyra. Under dessa fem år som tränare har jag gjort mycket men ingen har givit mig någonting. Jag har vunnit ett mästerskap, fått tuffa och viktiga erfarenheter från utlandet. Taktik lär man sig inte genom att läsa i böckerna, utan i praktiken. Jag är ingen guru, utan min resa är mycket lång och tuff. Interimstränare? Jag inte mig som någonting. Jag är en lyckosam grabb som har fått en otrolig möjlighet och försöker ta till vara på den. Jag njuter av allt, samtidigt som det är tufft. För mig är det en dröm det som sker just nu. Jag vill stanna, detta är mitt hem.

Om ”sitt” Milan:
– Jag måste ge lite cred till Montella. Jag har justerat en del men linjerna finns kvar. Det finns en del av hans arbete i det, det måste man erkänna och det har hjälpt mig.

Om derbyt:
– Nu måste vi återhämta oss fysiskt och återfå energi och kunna komma ut på plan med samma beslutsamhet. Vi måste få tillbaka alla spelare på rätt nivå fysiskt och mentalt för att kunna vara redo för matchen. Supportrarna är oss nära och vinner vi denna match kan det öppna sig olika scenarier.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar