Milan

Gattuso: Cupderbyt är som en VM-final

Milans tränare Gennaro Gattuso har inte fått en drömöppning men hoppas att morgondagens derby mot Inter kan bli en vändpunkt.

Imorgon på onsdagskvällen är det Derby della Madonnina och Gennaro Gattuso ser matchen som en VM-final. Detta då en vinst i Coppa Italias kvartsfinal skulle kunna ändra stämningen i Milans trupp och ge laget självförtroende samt hopp om en bättre säsong. I en intervju med Milan TV som Calciomercato.com har hänvisat till säger den nya Milantränaren sina tankar inför derbyt.

”Det kommer bli en väldigt tuff match, med Perisic och Candreva som Inters nyckelspelare. Icardi behövs inga ord för att beskriva. De ska försöka revanschera sig från två förluster medan vi försöker förberedda oss för en vinst.”

”För oss är denna match som att spela en VM-final, det är svårt att föreställa sig våra svårigheter just nu men en vinst kan ändra vår mentala status samt resultatleverans för säsongen.”

”Det är press på oss att vinna och vi känner av den. Vi behöver ställa om allting inför en viktig match. Det är viktigt att ge våra fans en bra känsla, vi behöver ge något tillbaka till fansen som alltid står bakom oss.”

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar