Milan

Gattuso: ”Bra spel, men vi är inte konsekventa”

Milan tog ledningen två gånger hemma mot Atalanta, men fick ändå nöja sig med en poäng. Tränare Gattuso såg bra saker, men även en del brister.

Publiken på San Siro fick se både Gonzalo Higuain och Giacomo Bonaventura ge Milan ledningen, men de blåsvarta gästerna gav sig inte. På övertid kunde Emiliano Rigoni pricka in 2-2 bakom Gianluigi Donnarumma, och lagen delade därmed på poängen. Gianlucadimarzio.com rapporterar att Gennaro Gattuso menar att matchen följde mönstret som varit typiskt för Milan den här säsongen.
– Det finns mycket ånger, inte ilska. Jag såg ett lag med två ansikten, precis som i de fyra senaste matcherna. Vi spelar bra fotboll till och från, men vi klarar inte av att vara konsekventa. När du inte stänger matchen när du har en första halvlek som den vi hade är det klart att den kan sluta illa, sade Gattuso.

Milantränaren kommenterade även tabelläget.
– Att spela bra är inte nog, det är inte synonymt med att vinna. Vi står inte ut länge, vi ger upp 40 minuter och motståndarna utnyttjar det, speciellt när de har starka kvalitetsavbytare som Atalanta. Jag är intresserad av poängen i tabellen, vi står för fina prestationer, men vi behöver kontinuitet – och det händer inte, sade Gattuso.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar