Lazio

Gattuso: ”Acerbi gav oss problem”

Ett svårt skadedrabbat Milan såg ut att få med sig tre poäng från Rom – men Lazio kvitterade sent. Det kan de tacka en mittback för, tycker Gattuso.

Milan och Lazio drabbade samman på Stadio Olimpico under söndagen. Franck Kessié gav Milan ledningen, men Joaquin Correa kunde kvittera på övertid. Football Italia rapporterar att Gennaro Gattuso pekade ut Francesco Acerbi som den som banade väg för romarnas kvittering.
– Det kan hända att du har ledningen, och backar lite för djupt. Det var Francesco Acerbi som gjorde skillnaden, det var han som gav oss problem med sin fysik. Nu måste vi blicka framåt och hoppas på att få tillbaka några av våra skadade spelare. Jag förväntar mig inte positiva nyheter från dem under de kommande veckorna, om jag ska vara ärlig, så vi kommer att ge plats för dem som inte har fått så mycket speltid än. Laget bjöd på något extra under svåra ögonblick, och det var underbart att förbereda sig för den här matchen. Det är ingen stress att få tillbaka spelare, eftersom att vi vill undvika återfall, sade Gattuso.

En viss Zlatan Ibrahimovic kom på tal också.
– Vi får se, men jag tycker att vi ska fokusera på det vi har och vad vi behöver göra. Det finns ingen mening med att tänka på det nu. Jag måste bara få mitt lag att spela så bra det kan, sade Gattuso.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar