Milan

Gasperini ryktas till Milan efter säsongen

Hur Milan gör med sin tränarsituation inför nästa säsong återstår att se men ett namn de bevakar är den tidigare Intertränaren Gian Piero Gasperini.

Gennaro Gattusos 40-årsdag ryktas den nuvarande Atalantacoachen Gian Piero Gasperini eventuellt bli Gattusos efterträdare till nästa säsong enligt Corriere Dello Sport. Den tidigare Milanprofilen Gattuso fick ta över Vincenzo Montella i slutet av november då resultaten inte gick Montellasväg, för tillfället ligger Milan på en elfte plats med endast två poäng till en femte plats. På sjunde plats finns Gasperinis Atalanta som har haft en godkänd säsongsinledning med mersmak då det har varit riktigt fina insatser i Europa League.

Huvudanledningen sägs vara att Gasperini föredrar trebackslinje, något som har testats av Milan under säsongen. Dessutom finns sedan tidigare Franck Kessie och Andrea Conti i Milan, två spelare som hade stora nyckelroller i det Atalanta som slutade på en fjärdeplats förra säsongen. Här och nu är det dock Gattuso som gäller för Milan som kommer göra sitt bästa för att få Milan att avancera i tabellen.

Källa: Football-Italia

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar