Milan

Galatioto till Milano för att fixa försäljningen

Försäljningen av Milan till det kinesiska grupp investerare är inne i ett kritiskt skede. Medlaren, Sal Galatioto, som är en av huvudpersonerna i förhandlingarna är på väg till Milano.

Galatioto som är känd som en specialist rörande försäljningar av sportklubbar är på väg till Milano för att på plats understödja de pågående förhandlingarna och förhoppningsvis snabba på processen. Parterna enades nyligen att förlänga tidsfristen för förhandlingarna till 30 juni och dessa kommer från och med idag skötas av Galatioto från kinesernas sida.

Den kinesiska gruppen investerare, vars medlemmar ännu inte är officiellt kända, vill så snabbt som möjligt få ett avslut för att kunna inleda sitt arbete. Det som just nu fördröjer processen är de olika klausuler som Fininvests Silvio Berlusconi vill inkludera i avtalet. Klausulerna rör allt ifrån hur mycket som minst ska investeras i klubben varje år till Adriano Gallianis framtid samt en hederspresidentspost för just Berlusconi.

Berlusconis hjärtproblem, som presidenten opereras för under tisdagen, ska inte sinka tempot för förhandlingarna men presidenten ska enligt uppgifter komma behöva ha återhämtat sig från ingreppet för att kunna slutföra den sista dokumentationen samt signering av alla diverse avtal.

Källa: MilanNews.it

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar