Inter

Gabriel Jesus: ”Jag sa nej till Juve och Inter, jag är milanista”

Gabriel Jesus har varit ett namn som kopplats samman med framförallt Juventus och Inter. Det blev aldrig någon flytt till Serie A för brasilianaren, utan istället hamnar han i Manchester City. Nu har talangen uttalat sig om Italienryktena. 

Om ett par månader lämnar Gabriel Jesus Palmeiras för att testa vingarna i Manchester City. Men anfallstalangen placerades länge i både Juventus och Inter, utan att någon flytt blev av. Nu har spelaren själv kommenterat flyttryktena i en intervju med La Gazzetta dello Sport, vilken Football Italia återgivit.

– Det var inte ett lätt beslut. Att få jobba med  en stor tränare som Pep Guardiola är en anledning till att jag kommer flytta till Manchester City. Jag känner inte honom personligen ännu, men han gav mig garantier om projektet. Jag sa nej till Juve och Inter, det är sant. Jag är ju milanista!

Jesus hyllar dock en italiensk duo.

Gigi Buffon och Francesco Totti är mina förebilder. Jag har sett dem på TV och spelat med dem på TV-spel. Min främsta förebild är Ronaldo. Jag gillar videoklipp på honom och han vann allting tack vare sin extraordinära talang.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar