Milan

Fassone om beslutet: ”Det har gjorts misstag”

Milan sparkade Vincenzo Montella till förmån för Gennaro Gattuso och VD:n Marco Fassone kommenterade beslutet under måndagskvällen.

Fassone var närvarande under Gran Galà AIC och efteråt stannade han till vid Sky Sport:

Har du prata med Gattuso?
– Jag har inte pratat med Gattuso ännu, men vi bytte några ord häromdagen.

Överdriva förväntningar på Milan?
– Vi var alla överens om kvaliteten på truppen. Den var inte mästarkvalitet, men håller för att ta sig till Champions League. Det har gjorts misstag, vissa saker har inte fungerat. Jag är övertygad om att vi återvänder till vinnarspåret på söndag.

Vilken match övertygade ni om tränarbytet?
– Ingen speciell. Sportchefen har sina idéer och sina övertygelser. Vi väntade på att gnistan skulle komma, men den kom aldrig. Nu har vi inte ens 1,5 poäng i snitt, så detta var det bästa beslutet. Även för Montella.

Varför kom inte resultaten?
– Vi har funderat på det och jag har mina idéer om saken. Montella har gjort det han kunnat men det har inte räckt och vi vet alla att vi något inte har fungerat.

Kommunikationen med kineserna?
– Kommunikationen finns dagligen. Varje morgon talar jag med dem. Det är ett internationellt ägarskap och vi vill alla att vi ska spela bra och de har beklagat sig över det ofta när vi pratat. För Mirabelli så mognade han i beslutet och att förstod vid ett tillfälle att någonting verkligen var fel.

Vad kan Gattuso tillföra?
– Passion, vilja och entusiasm. På samma gång är han väldigt ödmjuk. Han kommer tillföra intensitet och rytm samt att få till en enad grupp. Vi skulle slänga oss i elden för honom, så Primavera-grabbarna var väldigt ledsna idag när han lämnade dem.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar