Mercato

Fassone: ”Det fanns inga hot – Gigio är välkommen att ångra sig”

Mino Raiola har gett sin tolkning av situationen med Gianluigi Donnarumma, nu besvarar Milans VD Marco Fassone.

Marco Fassone är bekymrad. Dels för att man är på väg att tappa en av världens största talanger, men också på sättet man gör det. Igår uttalade sig Mino Raiola om hela situationen, nu svarar Fassone. Gazzetta dello Sport har återgivit intervjun.

– Det smärtar att se hur fotboll kan skapa extrema känsloyttringar. Vi är besvikna över att hans beslut, eller hans agents beslut, provocerade fram sådana reaktioner. Som klubb vet jag inte vad vi mer kunde gjort för Gigio och hans familj för att få alla att vilja stanna. Vi försökte förmedla det varje gång vi pratade med honom. Om han ångrar sig så skulle vi välkomna honom med öppnar armar, förmodligen även Milanfansen i slutändan. Humör kan svänga snabbt.

Raiola upprepade flera gånger att Milan hotat Donnarummas och hans familj att förlänga. Detta förnekar Fassone.

– Det fanns inga hot. Vår åsikt är klar: Donnarumma är inte till salu och Vincenzo Montella kommer bestämma vem som spelar varje vecka. Vad jag vet så kan han spela varje match nästa säsong. Men, vi kan inte riskera något så vi letar efter en ny målvakt också. Vi kan inte lita på någon som närmar sig slutet av sitt kontrakt, som kanske tänker på Real Madrid. Speciellt inte på en sådan utsatt position som målvakt. Till exempel, om San Siro protesterar under en match så kan det störa honom och hans koncentration. Utifrån Raiolas ord verkar han väldigt skör…

Fassone är väldigt besviken på hur beslutet förmedlades av Raiola.

– Om Donnarumma är värd massa pengar vid 18 års ålder är det tack vare klubben som investerade i honom, som hade mod att spela honom i a-laget. Allt han behövde göra var att säga att han villöe lämna och så skulle vi kunnat förnya hans kontrakt med en rimlig klausul. Sen skulle världens största klubbar, som kommer varje sommar, betala den summan. På detta vis så kommer inte Real Madrid betala mig det jag vill ha, och pengarna kommer landa i agentens fickor. Jag skulle kunnat återinvestera pengarna i italiensk fotboll… Varje gång jag pratade med Gigio så sa han att han ville stanna. Så sent som två dagar innan mötet med Raiola sa han det, berättar Fassone.

Att Milanbossen är upprörd med Raiola är tydligt.

– Men agenten å andra sidan sa att han inte var villig att förhandla med oss. När vi kunde kunde inte han. Så vi har verkligen två olika versioner av situationen här…

Raiola: ”Det hade inte med pengar att göra – vi hotades”

 

 

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar