Milan

Essien: ”Inzaghi påminner mig lite om Ancelotti”

Michael Essien är en av de medialt hetaste spelarna i Milan idag. På söndag väntas han göra sin första match från start och förra veckan var han tvungen att själv dementera internetryktena om att han skulle drabbats av Ebola. Idag intervjuades han av SkySport, ett samtal som Milannews återgett.

Om Ebola: ”Jag var hemma en söndagkväll och tog det lugnt sen ringde doktor Tavana och berättade denna ’nyhet’. Jag berättade för honom att det inte var sant. Först log jag men sen insåg jag att det inte var något att skämta om. Jag pratade med mina advokater och vad man kan göra, man ska inte få komma på nyheter på det viset. Jag har inte Ebola.”

Om Balotelli: ”Mario är en bra person, vi är goda vänner. Det var vi redan innan jag kom till Milan. Han lämnade därefter Milano men jag är säker på att hans framtid är ljus. Han kan fortfarande förbättra mycket, men han har alla kvaliteter för att bli en toppspelare.”

Om Inzaghi: ”Jag gillar verkligen honom som tränare och även som person. Han stimulerar oss och får oss att spela bra på planen. Vi gör vårt bästa på planen för honom. Jag har haft många tränare i min karriär och Inzaghi påminner mig lite om Ancelotti som jag hade i Chelsea.”

Om Milans säsongsinledning: ”Jag tror att förra säsongen tog hårt på oss, men nu är saker och ting annorlunda och mycket bättre. Vi måste ta Milan tillbaka till toppen. Vårt mål är topp tre. Vi kommer kämpa för detta mål.”

Om sin speltid: ”Precis som alla andra skulle jag vilja starta varje match. Jag vet inte om jag får göra det mot Verona eller inte, men jag är alltid redo och tiöögänglig. Jag accepterar alltid tränarens beslut.”

Om Menez: ”Menez överraskade mig, men jag har känt till honom sedan han kom från Frankrike första gången. Jag följde honom sedan i Roma och PSG. Jeremy kan fortfarande växa en hel del för han är verkligen en toppspelare.”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar