Empoli

Empoli köper loss Saponara

Milan-ägde Riccardo Saponara har imponerat stort under sin utlåning i Empoli och nu går den toskanska klubben ut med att man kommer köpa loss 24-åringen.

Efter en misslyckad höst i Milan lånades den italienska trequartistan ut till Empoli och har under våren stått för sex mål och fyra assist. I utlåningen var en köpoption på 4 miljoner euro inskriven och den väljer Empoli nu att utnyttja. Klubben sportchef Marcello Carli bekräftar idag till Tuttomercatoweb.com att Saponara från om med nästa säsong kommer ägas fullt ut av Empoli:

– Vi är mycket nöjda med Saponara och därför har vi bestämt oss för att köpa loss honom från Milano. Vi hade en köpoption till ett fast pris som vi kommer utöva.

Har du redan pratat med Milan?
– Det behövs inte, allt är skrivet så det är bara att skicka ett rekommenderat brev till Milan för att avsluta affären. Milan har ingen rätt att ställa sig emot.

Carli fick även frågan om hur det blir med klubbens eftertraktade mittfältare Mirko Valdifiori:
– Med Saponara har vi bestämt oss, gällande de andra vet vi inte än. När det gäller Valdifiori kan jag säga att om vi får ett stort erbjudande kommer vi låta honom lämna, annars kommer han stanna här i Empoli med oss.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se