Landslaget

El Shaarawy: ”Vill återvända till toppen med Milan”

Milans Stephan El Shaarawy, som befinner sig med landslaget på Coverciano, intervjuades idag av Rai Sport angånde sin tuffa skadeperiod, landslaget och framtiden.

Om landslaget:
”Denna uttagning gjorde mig väldigt glad, än mer eftersom jag har varit borta i nästan fyra månader på grund av en skada. Jag var tillbaka tre matcher från slutet, jag firade 100 matcher och gjorde två mål mot Torino.”

”Jag har känt av Contes förtroende för mig, framförallt i slutet av säsongen. Jag är glad att han kom och såg matchen mot Torino. Jag måste tacka honom mycket och jag vill behålla hans förtroende.”

”I startelvan mot Kroatien? Med ett 4-3-3 skulle jag kunna utnyttja mina egenskaper ytterligare. Jag är naturligtvis tillgänglig och jag vill få betalt för det hårda jobbet jag har lagt ner de senaste månaderna.”

Om skadorna:
”Det har varit svåra perioder både fotbollsmässigt och personligt. Jag var dock övertygad om att jag kunde återvända och därför har jag jobbat maximalt. Jag var aldrig rätt för att behöva sluta spela. Jag har alltid jobbat målmedvetet, också tack vare mina närmaste.”

”Mitt motto är att alltid tro och fortsätta vara ödmjuk. I fotbollen kan allt förändras från en dag till en annan, först är du en mästare och sedan trycker de ned dig.”

Om Milan:
”Jag har ett kontrakt med Milan. Jag hoppas att stanna och återvända till toppen med Milan.”

Slutligen om den kända tuppkammen som numera är lite mindre:
”Tuppkammen? Det speglar lite av min personliga förändring under den senaste tiden.”

Källa: Milannews.it

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se