Milan

De Jong: ”Pratar förlängning nästa vecka”

Milan har inlett säsongen på bästa vis. En viktig kugge i det lagbygge som Inzaghi jobbar med är Nigel De Jong. En intervju med holländaren går idag att finna i Tuttosport.

Nigel De Jong pratar med Turin-baserade Tuttosport om mercaton, om Filippo Inzaghi och om framtiden.

”Mercaton ser ut såhär, gör du ett bra VM så kommer ditt namn börjar att cirkulera. Jag är glad att jag stannade kvar i Milan för det är en stor klubb. Men fotboll är fotboll, du vet aldrig var karriären tar slut någonstans. Vi kommer prata om en förlängning av mitt kontrakt nästa vecka när min agent kommer till Milano. Min intention är att stanna här eftersom det är viktigt att Milan åter ska bli Grande Milan.

Förra året gick inte som planerat för Milan, men denna säsong hoppas holländaren blir annorlunda. ”Detta år går vi in med inställningen att åter hamna topp tre eftersom vi saknar att spela i Champions League. Jag tror på detta eftersom laget växer från match till match. Det gör mig optimistisk och övertygad att vi snart kommer slåss i toppen igen. Scudetton? Lugn nu, vi har bara spelat och vunnit två matcher. Vi är glada att vi har gjort det i säsongsinledningen, men vi måste vara lugna. Väldigt lugna.”

De Jong stod väldigt nära förre coachen Clarence Seedorf, men har nu lagt det kapitlet bakom sig och tror på Inzaghi. ”Inzaghi är en kille som utstrålar energi och pratar med varje spelare. Detta sprider energin till gruppen. Även när vi blir kritiserade görs det med positiv attityd och det är viktigt. Han påminner mig om Van Gaal och Stevens, han tänker som en spelare vilket är väldigt bra för oss. Inzaghi ber oss spela en annan typ av fotboll än den som Allegri och Seedorf ville, men det är inget problem. Inte heller är faktumet att Pippo är orutinerad något problem.”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar