Milan

Commisso: ”Jag var juventino”

Rocco Commisso är redo att ta över Milan, men Yonghong Li kämpar med näbbar och klor för att annat ska se. Amerikanen har uttalat sig om läget i förhandlingarna. 

Yonghong Li har inte lyckats betala de 32 miljoner euro som Elliott Management kräver. Därför väntas Elliott börja sin övertagning av klubben imorgon, men det kommer inte ske utan en uppgörelse. Li gör nämligen allt för att hänga kvar vid klubben. Bland annat rapporterar Il Sole 24 Ore att Li vill skriva ett förhandsavtal med en rysk affärsman, som skulle innebära att den onämnda ryssen går in som majoritetsägare i Milan. Det har även pratats om icke nämnda kineser och araber.

De potentiella nya ägare som nämnts vid namn är däremot amerikanerna ”Familjen Rickett” och Rocco Commisso. Den sistnämnda har flera gånger pratat med media, bland annat igår då La Gazzetta dello Sport fick en intervju.

– Jag måste vara försiktig vad jag säger, för det mesta med förhandlingarna är privata. Jag vill slutföra affären, men vi är inte där ännu. Men vi är extremt nära att skriva på ett förhandskontrakt. Om jag är övertygad att det sker? Jag styr inte slutresultatet ensam…

Eftersom Li inte betalat sin skuld till Elliott så är det många som ser att klubben inte längre drivs av kinesen, men Commisso fortsätter att se Li som ägaren.

– Det hela är mer komplicerat nu. Jag vet inte vilken väg Mr Li och Mr Singer (Elliott Management) kommer att ta, så det är svårt att sia om framtiden. Tills någon säger något annat så ser jag att Li driver Milan. Det behöver förmodligen dras i domstol, men just nu är han ägaren.

Med sitt italienska påbrå skulle Commisso vara stolt att driva Milan, trots att hjärtat i alla fall tidigare klappat för rivalen.

– Jag har pengarna, jag kan fotboll. Jag var juventino, men Juve går så bra att de inte behöver mig nu. Jag måste jobba mycket för detta, jag kommer inte att komma till Italien med tron att jag redan kan allting, jag kan inte mer än de som varit där länge. Jag måste plugga på, men jag lär mig snabbt. Jag har hört att jag skulle bli den enda emigrerade italienaren som skulle äga en Serie A-klubb, om det nu sker. Jag vill att italiensk fotboll ska lyckas, jag vill inte se landslaget utanför VM.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar