Fiorentina

Chiesa: ”Jag gillade Milan – vet inte hur framtiden ser ut”

Federico Chiesa är en av Serie A:s mest spännande spelare. Han har tidigare uttryckt sin kärlek till Fiorentina, men i en ny intervju berättar han att han gillade Milan som ung.

Med en legendarisk pappa så har blickarna länge riktats mot Federico Chiesa. Men att ha en framgångsrik förälder har inte påverkat Federico nämnvärt, enligt honom själv.

– Jag har fotboll i mitt DNA. Men ska jag vara ärlig, att vara sonen till en bra spelare har inte gjort mycket skillnad för mig. Jag har aldrig känt att det tyngt ned mig. Du får inte speltid på grund av ditt efternamn, utan för att du presterar på planen. Fotboll och idrott är en plats där du inte kan ärva din hierarkiska status. Allt handlar om prestation, berättar Chiesa i en lång intervju med Corriere dello Sport. 

Denna säsong har han verkligen levererat på en hög nivå. Fem mål och fyra assist har yttern levererat, vilket fått flertalet andra storklubbar att visa intresse. Tidigare har han berättat om sin kärlek till Fiorentina, men i denna intervju kommer Chiesa också in på att han uppskattade Milan och dess spelare som ung.

– Jag har aldrig riktigt hejat på en klubb, men jag var passionerad över Milan som var full av mästare. Kaká har alltid varit min idol. Det var Kaká, Andriy Shevchenko och resten. Jag gillade verkligen att titta på den generationens Milan.

Förebilder i nutida fotbollen finner han dock inte i Italien, utan på de brittiska öarna.

– Jag gillar verkligen Leroy Sané. Han spelar för Manchester City tillsammans med andra stora spelare, som Kevin De Bruyne. City spelar vacker fotboll, jag gillar hur Sané tolar sin roll.

Chiesa fick också konkreta frågor om sin framtid och om han ville stanna i Florens karriären ut.

– Jag vet inte idag, jag är fokuserad på träning och nästa match. Jag ser inte längre än så. Resten löser sig när tiden kommer.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar