Milan

Bonucci om CL: ”Vi har det som krävs”

Sommarens storsatsning kom av sig under Milans blytunga höst. De rödsvarta har dock fått upp farten – och kaptenen siktar på Champions league.

Vincenzo Montella flyttade till Spanien, Gennaro Gattuso tog över och den senaste tiden har Milan varit ett betydligt mer svårslaget lag. Milanoklubben har kvalificerat sig för final i Coppa Italia och Leonardo Bonucci menar att laget kan utmana om en av Champions league-platserna i vår, skriver gianlucadimarzio.com.
– Champions league? Vi tror på det och på att vi har alla bitar som krävs för att utmana om det. Jag har alltid trott på det här projektet, och även på herr Gattuo. Han är väl förberedd och har förmågan att överföra hungern han hade som spelare. Han påminner mig om Conte, sade 30-åringen.

En viktig kugge i Milans framgångar på slutet har varit mittbacksparet Alessio Romagnoli och Bonucci. Under hösten fick dock lagkaptenen en del kritik, och han medgav att det var en tuff tid för honom.
– Jag fick kämpa under de första tre månaderna, för att säkerställa att jag inte skulle kasta bort det jag byggt upp under de föregående åren. Nu är jag supermotiverad att göra mitt bästa för Milan, sade Bonucci.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar