Milan

Bonaventura: ”Gattuso har gett oss rätt mentalitet”

Ikväll klockan 19.00 är det Milan-Arsenal inför ett nästintill fullsatt San Siro och Bonaventura är hoppfull inför kvällen.

I en längre intervju med Eurosport passar Milans spelmotor Giacomo Bonaventura på att hylla Gennaro Gattuso lite extra. Samtidigt tror han att det blir en tuff match mot Arsenal och vill att Milan ska göra allt för att vinna kvällens match.

På frågan om Gattusos inflyttande så väljer Milanmittfältaren att hylla sin tränare.
”Gattuso känner till klubben och miljön här extremt bra. Efter att ha spelat för Milan och vunnit mycket med den här tröjan så har han lyckats ta in den rätta mentaliteten i den här klubben och det här laget. Han har ändrat vårt sätt att arbeta på och jag tycker att han har gjort ett exceptionellt jobb tills nu.”

Gattuso tror att det blir en tuff match.
”Arsenal kommer från en sämre period men det är ett lag med mycket kvalitet. De har många duktiga spelare och de vill säkerligen göra bra ifrån sig i Europa League. Vi är ett lag som efter en tuff inledning har kommit tillbaka på ett bra sätt så jag vet inte vilket av lagen som har mest press på sig. Vad som är säkert är att det är en match som betyder mycket för båda lagen.”

Om det är mindre press nu än tidigare under säsongen svarar Bonaventura såhär.
”Ja jag tror det stämmer. För ett tag sedan slogs Milan alltid om att vinna Champions League. Vilket innebär stor press. Nu är det mindre press. Men eftersom Milan har vunnit Champions League så ofta kommer Milan göra allt för att nå turnerignen igen.”

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar