Milan

Berlusconi: ”Ett enormt påhitt – allt är falskt”

Silvio Berlusconi var gäst i programmet Domenica Cinque och kommenterade ryktena om oegentligheter kring försäljningen av Milan.

Den rödsvarta klubbens förre president och ägare förnekar alla anklagelser om att hans bolag Fininvest ska ha utnyttjat försäljningen av klubben för att mörka olaglig ekonomisk verksamhet.

– Varje gång det är valkampanjer och jag går mot seger så ska de försöka sig på någonting. Nu var det ett enormt påhitt och det hela har förnekats av Milanos åklargarmyndighet. Att vi skulle ha utnyttjat försäljningen av Milan för att föra in utländskt kapital  Italien är fullständigt falskt. En person sm gör något sådant är en person utan intelligens. Jag förnekar helt och hållet att något sådant skulle ha skett. Försäljningen av Milan har varit i blad efter blad i tidningarna och vevats timme efter timme på TV. Fininvest har alltid beblandat sig med banker på hög nivå, internationella konsulter och vi har alltid informerat åklagaren om allt som har hänt.

– Vi har sålt till en huvudperson i den kinesiska industrin och han har hela tiden uppfyllt sina åtaganden han har gentemot oss. Han betalade den första och den andra delen på utsatt tid och han lovade även att spendera 250 miljoner euro på transfermarknaden. Han spenderade 240 miljoner euro. Denna gång startade de en storm i ett vattenglas. Det räcker med att ha lite sunt förnuft för att förstå att ingen skulle dra nytta av försäljningen av Milan för att göra vissa saker. Det var inte mycket till intelligens hos dem som skrev dessa saker.

Källa: MilanNews.it

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar