Fiorentina

Badeljs känslomässiga avsked: ”TACK FLORENS!”

Sedan 2014 har Milan Badelj spelat i den lila tröjan i Fiorentina. Nu är sista matchen gjord. I ett känslomässigt brev publicerat på Fiorentinas hemsida vinkar kroaten klubben adjö.

Milan Badeljs kontrakt går ut i månadsskiftet juni/juli och det kommer inte att förlängas. Mittfältaren har placerats i både Milan och Lazio. Nu vinkar Badelj Fiorentina farväl. Delar av brevet återberättas nedan.

”Jag lämnar ett ställe jag har kallat mitt hem, en ställe som jag funnit säkerhet, balans och glädje i. Men, jag måste också tackla verkligheten. Fotbollsspelarens karriär är inte så lång och oturligt nog är jag inte i en position att kunna i livet att kunna säga ”Fiorentina för evigt”. Jag har fortfarande viljan att testa mig själv. Jag har många tankar i huvudet, så jag vill säga mycket till er alla. Tillåt mig säga: TACK! och ”TACK FLORENS!”. Jag har haft oförglömmliga stunder här, både bra och dåliga, men vi har alltid hängt ihop. Det gör mig stolt och får mig att känna mig som en del av er[…]Tack till mina lagkamrater, jag behöver inte förklara varför… Det är inte lätt att vara tydlig och säga allt jag känner, men jag är säker på en sak. Efter alla år jag varit här har ni hjälpt mig att växa som människa. ”

Badelj sas igår vara närmast en flytt till Milan, men enligt Milannews står inte kroaten högst på Milans önskelista.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar