Milan

Antonio Donnarumma: ”Bästa månaden i mitt liv”

Det var Milan som gick segrande ur cupderbyt mot rivalen och kommer att ställas mot Lazio i semifinal. Den stora hjälten blev såklart Patrick Cutrone som avgjorde, men även Antonio Donnarumma som höll nollan.

Den 27-åriga målvakten fick ställa sig i målet efter att Marco Storari skadat sig under uppvärmningen som skulle ha ersatt brorsan Gianlugi Donnarumma som ådragit sig en ljumskskada tidigare.

”Jag har alltid tränat på bra och i tystnad, jag förväntade mig inte att spela och när jag blev tillsagd så kändes det lite konstigt,” berättade Antonio till Gazzetta dello Sport efter Coppa Italia-derbyt.

Det blev mycket skriverier efter soppan med Mino Raiola och Gianlugi Donnarumma, där Milan-supportrarna tröttnade och höll upp en banderoll där Antonio blev kallas parasit bland annat.

”Jag blev väldigt ledsen och detsamma gäller brorsan. Han bad inte klubben att signera kontrakt med mig, tvärtom så ville han att jag skulle gå med i ett lag som kunde ge mig regelbunden speltid.”

Antonio gick till Milan förra sommaren strax efter Gigios förnyelse med klubben, och han hade svårt att dölja sin lycka efter att ha hållit nollan efter slutsignalen på San Siro.

”Min son kommer att födas snart, därför tillägnar jag kvällens räddningar och segern till min flickvän. Detta är den bästa månaden i mitt liv.”

Källa: Calciomercato.com

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar