Mercato

Vrsaljko följs av Roma

Roma och Genoa ser ut att göra affärer med varandra denna sommar. Den ena spelaren delägs av klubbarna, den andra spelaren sägs Genoa vilja köpa loss från Roma, och den tredje kan gå motsatt väg. 

Som vi rapporterat tidigare så har Genoa kontaktat Roma med anledning av att man vill värva in den före detta inlånade napoletanaren Marco Borriello, 31.  Den gamle bombern är dock inte den enda spelaren Genoa vill hämta från huvudstadsklubben.

Den kvicke mittfältaren Andrea Bertolacci, 23, har sedan 2012 burit Genoas tröja men delägts av Roma. Delägarskapet går dock ut denna sommar och Genoa sägs försöka göra allt i sin makt för att behålla romaren. Klubbarna har en möjlighet att förlänga delägarskapet en säsong till, men från och med nästa sommar försvinner möjligheten att deläga spelare vilket gör att en affär kan vara aktuell redan denna sommar.

Genoa kan dock ha svårt att finansiera värvningarna av både Bertolacci och Borriello, vilket betyder att man kan använda spelare i utbyte. Roma ska i så fall vara intresserade av den kroatiske ytterbacken Sime Vrsaljko, 22. Dinamo Zagreb-produkten kom till Genoa inför denna säsong och blev direkt en startspelare både i Genoa och det kroatiska landslaget.

Källa; TuttoSport

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se