Genoa

Två klubbar drar i Pellegri

Genoas nästan två meter långa anfallstalang Pietro Pellegri har dragit till sig intresse från både Juventus och Monaco. De båda klubbarna kan gå in i ett budkrig om att få över anfallaren.

Pietro Pellegri som är född i Mars 2001 och mäter hela 1,96 meter över havet har på åtta framträdanden i Serie A stått för tre mål. Pellegri gjorde det första målet i Francesco Tottis sista match i Maj 2017 redan efter tre minuter på ett fullsatt Stadio Olimpico.

Juventus ledning kommer att träffa Genoa under fredagen för att diskutera en potentiell affär till sommaren. Enligt Gazzetta dello sport har Juventus erbjudit en affär som är byggt på tio miljoner euro plus 20 miljoner euro i olika bonusar.

Genoa har enligt samma tidning inte nappat på erbjudandet, Genoa vill få upp priset så det landar runt 30 miljoner euro totalt samt att de vill ha någon spelare i utbyte. Stefano Sturaro har tacket nej till att återvända till Marassi och Juventus vill inte släppa iväg Rodrigo Bentacur som Genoa kunde tänka sig.

En spelare som den gamla damen kan tänka sig att skeppa iväg till den liguriska hamnstaden är deras unga mittfältare Fabrizio Caligara, samtidigt som Juventus låter Pellegri stanna kvar resten av säsongen för att sedan i sommar packa sina väskor och åka till Turin.

Det finns en till klubb som är intresserade enligt Sky Sports reporter Gianluca Di Marzio och det ska vara Monaco. Monaco ska ha erbjudit 20 miljoner euro plus tio miljoner euro i olika bonusar för Pellegri. Den regerande mästaren i franska Ligue 1 lovar Pellegri mer speltid än vad Juventus kan göra då Monaco är ett lag som fokuserar på unga talanger.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar