Juventus

Ronaldos avskedsbrev: ”Tiden har kommit för en ny era”

Cristiano Ronaldo har tagit avsked till Madrid-publiken. I ett brev publicerat på Reals hemsida berättar Ronaldo om känslorna och flytten.

”Detta har varit den bästa tiden i mitt liv. 

Jag har bara känslor av enorm tacksamhet för denna klubb, för denna kärlek och för denna stad. Jag kan bara tacka er alla för den oändliga kärlek jag fått.
 
Men jag tror att tiden har kommit för en ny ny era i mitt liv och det är därför jag har bett klubben att acceptera att sälja mig. Det är så jag känner och jag ber er alla, särskilt Real-fansen, att snälla försöka förstå mig.  
 
Det har varit helt underbart i 9 år. De har varit 9 unika år. Det har varit en mycket spännande tid för mig, full av stora stunder men också tuffa tider eftersom Real Madrid har mycket höga krav på sig, men jag vet mycket väl att jag aldrig kommer att glömma den unika fotboll vi spelat här.

Jag har både på planen och i omklädningsrummet haft fantastiska lagkamrater, och vi har känt värmen från en otrolig publik och tillsammans har vi vunnit 3 på varandra följande Champions League-titlar och 4 Champions League-titlar de senaste 5 åren. Och parallellt med det har jag på individnivå haft nöjet att ha vunnit 4 Guldbollar och 3 Guldskor. Allt under min tid i denna enorma och extraordinära klubb.
 
Real Madrid har vunnit mitt hjärta och blivit min familj, så mer än någonsin vill jag att säga tack. Tack klubben, tack presidenten, tack direktörerna, tack mina lagkamrater, tack tränarna, läkarna, fysios och andra arbetare för allt outtröttliga arbete ni gör.
 
Tack ännu en gång till våra fans och tack även till spansk fotboll. Under dessa 9 spännande år har jag haft stora spelare framför mig. Min respekt för er alla. 
 
Jag har reflekterat mycket över detta och jag vet att tiden har kommit för en ny utmaning. Jag lämnar, men den här tröjan, detta klubbmärke och Santiago Bernabéu kommer jag alltid bära med mig var jag än är.
 
Tack för allt och, naturligtvis, som jag sa för första gången på vår stadium för nio år sedan: HALA MADRID!”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar