Crotone

Rohdén: ”Om vi åker ur är målet att röra på mig”

Stanna eller lämna? Det är frågan både Marcus Rohdén och hans Crotone ställer sig själva just nu. Rohdén om han ska bli kvar i klubben, Crotone om man ska få va vara kvar i Serie A. Just nu finns inget konkret svar på någon av frågorna, men ett besked på den senare frågan kan avgöra det första svaret. 

VM-svensken Marcus Rohdén tillhör just nu Serie B-klubben Crotone. Men om Crotone verkligen kommer spela i Serie B den kommande säsongen är ännu inte klart, eftersom Chievos ekonomiska problem fortsatt kan innebära att Chievo åker ut och Crotone får platsen. Om så skulle bli fallet kan mycket väl svensken bli kvar, men annars önskar han att röra på sig.

– Om vi får stanna kvar är det större chans att jag blir kvar. Men som det är nu, att vi åker ur, så har jag fortfarande som målsättning att röra på mig, säger Rohdén till Ulricehamns tidning. 

Att gå å vänta på ett beslut om vilken serie man ska spela i är inte en situation som är speciellt rolig för spelarna.

– Det är väl inte en optimal situation med tanke på att ligan drar igång om några veckor och kort därefter stänger transferfönstret så man vet ju inte vad som händer. Dyker det upp något så får jag ta ställning till det oavsett. Men det vore skönt med ett besked, det hade underlättat mycket

Crotones president säger däremot annat. I en intervju med Calciomercato.com berättar Gianni Vrenna att klubben kommer behålla flera spelare, bland annat svensken. Detta oavsett serietillhörighet.

– Nalini och Rohdén stannar också i B, vi är beprövat lag och vi vill försöka komma tillbaka på rätt spår i en intervju som handlar om Crotones eventuella återtåg.

Rohdén håller alltså inte helt med sin president. Tidigare har svensken placerats i både Udinese och Genoa.

Crotone har tidigare önskat att seriestarten skjuts upp på grund av ovissheten:

Crotones krav: Skjut upp seriestarten för Serie A och B

Försiktigt positivt i Chievo – lutar mot att klubben får stanna

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar