Juventus

Reals avskedsbrev: ”Real Madrid kommer alltid vara ditt hem”

Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid med nästa destination Juventus. Detta bekräftade idag Real Madrid på sin hemsida. Följande text är publicerad på deras hemsida. 

”Real Madrid CF kan idag meddela att, baserat på viljan och den önskan som uttrycks av spelaren, vi har kommit överens med Juventus FC om Cristiano Ronaldos övergång dit.
 
Idag vill Real Madrid uttrycka sin tacksamhet till en spelare som har visat att vara bäst i världen och har frontat en av de ljusaste tiderna i vår klubbs och världsfotbollens historia. 
 
Bortom de erövrade titlarna han vann och de framgångar som uppnåddes på planen under dessa nio år har Cristiano Ronaldo också varit ett levande exempel på vad engagemang, hårt arbete, ansvar, talang och utveckling är.
 
Han har också blivit Real Madrids bästa målskytt genom tiderna med 451 mål på 438 matcher. Totalt vann han 16 titlar, inklusive 4 Champions League, varav 3 av dem i följd och 4 under de senaste 5 säsongerna. Individuellt i den vita Real Madrid-tröjan har han vunnit 4 Guldbollar och 3 Guldskor, bland många andra utmärkelser. 
 
För Real Madrid kommer Cristiano Ronaldo alltid att vara en av mest fantastiska symbolerna och en unik förebild för kommande generationer.
 
Real Madrid kommer alltid att vara ditt hem.”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar